office

Miten suunnitella blogille täydellinen ulkoasu?

Yleisesti blogilla täytyy olla sen teemaan sopiva ulkoasu. Jos puhutaan puutarhanikseistä, olisi blogiin hyvä sisällyttää hieman vihreää ja ehkä myös jokin banneri, josta aihe tulee paremmin ilmi. Jos aihe on synkkä, pääväri voisi olla jokin muu kuin kirkkaan valkoinen. Blogiin voi siis luoda tunnelmaa muutenkin kuin itse tekstien avulla. Usein blogissa vierailijat nimittäin kiinnittävät ensimmäiseksi huomionsa juurikin blogin ulkonäköön. Jos blogi on sekava, huonosti suunniteltu tai ei vastaa teemaansa, on kirjoittaja samantien hakoteillä ja voi menettää potentiaalisia lukijoitaan hyvinkin nopeasti.

Työskenneltyäni erilaisissa suunnittelufirmoissa tuli eteeni usein tilanteita, joissa asiakas tiesi tasan tarkkaan, mitä haluaa. Olin hyvin yllättynyt siitä, kuinka usein asiakas osasi kertoa kasvotusten loistavasta ideastaan ja visiostaan, mutta kun oli aika siirtää idea internetin maailmaan, tuli nettisivusta ja sen ulkonäöstä joko todella tylsä tai kerrassaan huono. Monet yritykset ja yksityishenkilöt kärsivät siis takuulla siitä, ettei nettisivu vastaa todellisuutta ja henkilön intohimoa. Nykyään on tärkeämpää, kuin koskaan, että nettisivut ovat ajan tasalla ja hyvin suunnitellut, sekä ammattitaitoisen ja luotettavan oloiset.

Kuvitus

Nettisivujen kuvitusta suunnitellessa, minut yllätti aina se, että monet asiakkaat halusivat tehdä nettisivustaan paljolti tekstipohjaisen lisäämättä mitään muuta mielenkiintoista sivustolle. Tällaiset sivut eivät lähes koskaan kiinnitä kävijän huomiota ja voivat tällä tavalla syödä pohjaa koko sivun tarkoitukselta. On myös selvää, että asettaessa kuvia nettisivulle, on tärkeää huomioida tekijänoikeuslaki. Tekijänoikeudet nimittäin pätevät myös nettimaailmassa ja toisen nappaamaa kuvaa ei saa käyttää kysymättä lupaa, ellei kuva ole vapaasti käytettävissä erilaisilla vapaiden kuvien sivustoilla. Kuvituksen tulisi sopia teemaan ja johdatella sivustolla kävijä blogin aiheeseen ja maailmaan.

Valmiiden pohjien käyttäminen

Internet on nykyään enemmän kuin pullollaan mitä erilaisimpia sivustoja, jotka houkuttelevat käyttäjäänsä luomaan joko nettisivut tai blogin itselleen. Oman sivun aloittaminen ei siis koskaan ole ollut helpompaa valmiiden pohjien ja designien avulla. Kannattaa silti muistaa, että blogin tulee ehdottomasti erottua erilaisten blogien massasta. Jos blogiin ei ole lisätty valmiin blogipohjan lisäksi mitään omaa ja erikoista, on blogin helppo hukkua erilaisten aiheiden ja teemojen valtavaan mereen. Tällaisissa tapauksissa voi olla tärkeää pyytää ulkopuolista apua suunnitteluun, jos kokee, ettei oma taito ja kekseliäisyys riitä sisällön luomiseen ninjacasinobonus .

Kauneus on katsojan silmässä

Jokainen meistä on kuullut sanonnan “kauneus on katsojan silmässä”. Tämä pätee myös netin blogeihin ja erilaisiin nettisivuihin. Toista sivulla kävijää voi miellyttää täysin erilainen värimaailma ja ulkoasu kuin toista ihmistä. Tämä ei tarkoita, että oma blogi olisi sen huonompi kuin kenenkään muunkaan. Ihmisillä on erilaisia makuja ja tyylejä ja onkin tärkeää tuoda omaa persoonaa esille blogin jokaisessa elementissä. Tämä nimittäin saa yleisön kiinnostumaan juuri sinun tekemästäsi blogista ja kirjoittamistasi teksteistä. Äläkä unohda jännittävää ja huomiota herättävää kuvitusta! Astu siis varmoin mielin blogien ja suunnittelun ihmeelliseen maailmaan.